Ai idei dar nu ai bani? Astea-s scuze, frate.

Tags :
Category :Blogging, Outdoor

 

Anul trecut am avut o idee. Cum ar fi ca împreună cu o gașcă de 10-15 oameni să vedem diverse zone din România, dar nu ca turiști, ci în cel mai activ stil cu putință, cât mai aproape de natură? Cum ar fi să vedem Defileul Jiului nu de pe șosea ci din barcă, înfruntând valurile? Cum ar fi să vedem muntele nu din telecabină ci de pe poteci, sau chiar din pereți, atârnați în coardă?

Idei Puse In Miscare

Cum ar fi ca lumea care vrea să guste acest stil de viață să nu fie nevoită să înfrunte poate cel mai trist obstacol, respectiv lipsa banilor? Cum ar fi să poată veni în aceste ture fără să plătească instructori și echipament?

Așa s-a născut proiectul “Descoperă România prin sporturi de aventură”, pe care l-am înscris în competiția “Rexona Idei Puse în Mișcare”. Competiția promitea 2000€ ca să îți pui proiectul în aplicare.

Nu am înscris proiectul și apoi am așteptat să se întâmple minunea. Am luptat ca să îl fac realizabil. Am obținut aproape 900 de voturi. Am vorbit direct cu oamenii, i-am convins să mă voteze. I-am convins să își convingă prietenii să mă voteze. Ba chiar atât de tare le-am transmis pasiunea mea, încât unii și-au convins prietenii să își convingă prietenii să mă voteze.

Nu exagerez. Am detaliat pe larg aici cum a fost etapa de votare. Este incredibil cât de departe poate să ajungă o idee pornită din pasiune. Încă îmi aduc aminte cu emoție cum pentru două săptămâni viața mea, a Oanei și a altor câțiva prieteni s-a învârtit în jurul promovării proiectului. Îmi aduc aminte de ultima seară de votare în care platforma Idei Puse în Mișcare parcă prinsese aripi… veneau zeci de voturi pe minut, proiectul meu zbura de pe locul 2 pe locul 10 și apoi urca la loc. La ora 00:00, când s-a tras linie și am ieșit pe locul 3, urmând să intru în finală, am pus un We are the champions și mi-au dat lacrimile. A fost intens. În finală, juriul m-a declarat câștigător.

Datorită acestei lupte și a încăpățânării de a câștiga competiția, peste 50 de oameni au gustat ce înseamnă sport outdoor, au pedalat, au urcat munți, au cățărat, s-au luptat cu valurile la rafting. Îmi place să cred că aceste ture au fost doar un prim pas pentru acești oameni și vor continua să practice sporturi de aventură.

Anul acesta voi fi în juriu, alături de Toma Coconea și Dani Otil. Anul acesta o să vă bat la cap să credeți în ideile voastre și să luptați pentru ele. Vă spun sincer, merită.

Vă puteți înscrie proiectele până pe 26 noiembrie aici. Dacă ai o idee menită să îți ducă pasiunea la un alt nivel, acum e momentul să o înscrii în concurs și să intri în cursa pentru cei 2000€.

Rexona Idei Puse In Miscare