Am facut scuba diving in Marea Rosie

Tags :
Category :Blogging

Inca nu-mi vine sa cred ca am facut scuba diving. Ador sa explorez natura iar scufundarile erau de mult timp pe lista mea de “to do”. Daca m-ai fi intrebat acum doua luni nici nu mi-as fi imaginat ca vara aceasta ma voi scufunda printre corali si pestisori. Stateam ieri pe plaja de la Aqaba, implinit, cu o bere in mana, gandindu-ma cat de frumos se leaga lucrurile cand intr-adevar iti doresti sa faci ceva.

Initial instructorul cu care ne-am scufundat ne-a cerut 45 de dinari plus 25 de dinari pozele sub apa. Pana la urma am reusit sa scoatem un pret de 35 de dinari cu tot cu poze, cu conditia sa fim 4 care ne scufundam. Partea faina este ca nu trebuie sa stii sa inoti ca sa incerci scuba diving. Eu nu stiu deloc sa inot. Instructorul iti da o vesta de salvare ce are doua butoane, unul ce umfla vesta, altul ce o desumfla. Tinand cont ca ne-am scufundat la 6 metri,.practic erai in afara de orice pericol, in 2-3 secunde ai fi fost la suprafata umflandu-ti vesta de salvare.

Senzatia in apa este extraordinara, parca plutesti. Echipamentul, inclusiv balastul necesar pentru a te scufunda cred ca are vreo 40 de kg (abia puteam sa il car pe uscat), insa in apa nu ii simti deloc greutatea. Odata ce te relaxezi si te obisnuiesti sa respiri doar pe  gura experienta devine extraordinara, treci la un metru de corali si de pestisori multicolori.

Am facut echipa de doua persoane plus instructorul. Mai jos este Alexandra cu pestisorii in spatele ei:

La final m-am rasfatat cu o bere la 0,25l pe care am dat 4 dinari, aproximativ 20RON. Aici in Iordania alcoolul se gaseste mai greu si este foarte scump. Stiu, puteti sa-mi spuneti ca sunt fraier ca am dat atata pe o gura de bere, dar in momentul acela nu mai contau cei 4 dinari. Nu era vorba de o simpla bere, era vorba de a experienta de a bea o bere dupa ce faci scuba diving in Marea Rosie. Iar valoarea acestei experiente este cu siguranta mai mult de 4 dinari

 • Mirela

  m-ai convins, daca ai avut curaj sa te scufunzi fara sa stii sa inoti. in vara asta ma voi scufunda si eu la Marea Neagra (am cunostinte printre scafandri:).

  • Tibi Neagu

   Super! Cred ca o sa-ti placa 🙂 Nu ai nevoie sa stii sa inoti daca vrei doar sa incerci scuba diving, daca vrei mai mult trebuie sa stii sa inoti.

   • Mirela

    hehehe, de inotat stiu, ca sunt de la Dunare de fel. Respiratul pe gura cred ca o sa ma enerveze!