De ce am iesit in strada?

Tags :
Category :Blogging

Și eu am simțit aseară o vibrație în stomac și mi-au dat lacrimile privind puhoiul de lume uniți pentru Roșia Montană. De ce am ieșit în stradă? În primul rând pentru Roșia Montană, pentru jaful care se întâmplă acolo, pentru nesimțirea politicienilor care fac excepție de la legi în favoarea intereselor celor care plătesc suficient. În al doilea rând pentru că s-a umplut paharul. M-am săturat ca o mână de politicieni să aibă tupeul să creadă ca poate să facă ce vrea cu viața mea. Am ieșit în stradă pentru că nu vreau să emigrez din silă față de cei care ne conduc. Dacă plec din țară, plec pentru că vreau să stau la soare în Bahamas, nu din cauza celor câteva sute de politicieni ce se cred stăpânii unei nații de sclavi. Pleacă ei, nu plec eu.

Pentru prima dată aseară m-am simțit mândru de generația din care fac parte. Pentru prima dată am arătat că ne pasă de țara în care trăim și putem fi mai puternici decât banii lor. Am arătat că epoca lui “așa s-a hotărât de sus” e pe sfârșite. Am arătat că nu acceptăm tot ce fac ei stând cuminți pe canapea. Pentru prima dată am văzut bătrâni mândri de generația care vine în urma lor. Am arătat că oricâți bani ar băga în reclame și propagandă, vremurile s-au schimbat. Acum există Facebook și bloguri. Oricât de mult s-ar strădui agenția de PR a RMGC să trateze cu atenții bloggării și jurnaliștii independeți, mereu vor fi și cei ca mine, la care PR-iștii nu ajung, pentru că nu au de ce ținând cont de traficul meu pe blog. Dar articolul ăsta tot va fi citit de 100 de oameni, din care 10 vor da share. Și uite așa se duce vorba, independent de televizor. Iar noi când vom pleca de acasă în piață, le vom spune părinților și prietenilor unde mergem, și unii din ei vor veni. Și mișcarea va căpăta proporții iar glasul nostru se va auzi din ce în ce mai tare. Și tatăl meu ar fi vrut să vină la proteste dar din păcate nu a putut, la cei 78 de ani ai săi. Dar când am venit acasă l-am văzut mândru de mine.

Mă bucur enorm pentru că generația mea a fost capabilă de un protest atât de mare și atât de civilizat, fără violențe, fără geamuri sparte, fără bătăi cu jandarmii. Mă bucur că protestatarii au apreciat jandarmii și nu i-au considerat dușmanii lor. Mă bucur că jandarmii au înțeles că rolul lor nu este să bată mai tare decât bate vântul. Și cel mai tare mă bucur că protestul a avut ecou.

 

 

 

 

 

Sursa foto