Despre pasiune – pasiunea pentru trenuri

Tags :
Category :Blogging

 

De când mă știu am admirat oamenii cu pasiuni – cred că fără să ai o pasiune nu poți fi un om complet, pierzi o mare parte a frumuseții vieții dacă nu știi cum este să arzi pe dinăuntru pentru o activitate, o femeie sau o colecție de obiecte.

De data asta vreau să vă arăt niște oameni cu o pasiune pe care deși nu o am și sincer să fiu nici nu prea o înțeleg, o respect: pasiunea pentru trenuri. Nu știu dacă știați, dar sunt oameni care stau cu orele prin gări și se uită la trenuri, știu toate modelele de vagoane și de locomotive din 1900 până acum, au acasă machete cu trenuri, unii și le construiesc singuri și sar gardul la depoul CFR pentru a măsura vagoanele astfel încât să construiască o machetă care să fie o copie fidelă a realității. Cunosc chiar eu pe cineva care după serviciu lucrează încă 2-3 ore la machete de trenuri pe care le vinde inclusiv în străinătate. De la el știu povestea cu săritul gardului la CFR Triaj.

Mulți sunt pasionați de Microsoft Train Simulator, unii programează addon-uri cu rute și locomotive românești, iar alții pun pe youtube videoclipuri de minute întregi cu filmări din joc, cum ar fi de exemplu cel de mai jos ce are peste 15k vizualizări pe Youtube.

Nu știu voi cum sunteți, dar mie îmi place foarte mult când dau de oameni atât de pasionați de un lucru.