Despre un OM

Category :Blogging

Scriu acest articol după ce am fost la proiecția filmului Ultra Trail Făgăraș, film ce redă atmosfera de astă-vară de la concursul Ultra Trail Făgăraș. Nu vreau să fie un articol nici despre film, nici despre concurs, vreau să scriu despre omul din spatele Ultra Trail Făgăraș, de fapt din spatele seriei de concursuri Carpathian Man. M-a impresionat foarte tare aseară Lucian Clinciu, cred că ne-a arătat tuturor celor prezenți în sală ce înseamnă pasiunea. Aș vrea să îi mulțumesc aici pentru grija ce o poartă acestui sport pe care și eu îl iubesc, pentru responsabilitatea cu care s-a implicat în educarea alergătorilor montani, pentru energia cu care organizează an de an concursurile Carpathian Man (din câte am înteles cu resurse financiare foarte limitate).

Pe scurt despre seara de ieri, a fost extraordinară, am retrăit emoțiile de astă-vară de la Ultra Trail Făgăraș. Lucian știe să te facă să te simți ca acasă, știe să te facă să simți că faci parte din familia alergătorilor montani. Ne-a invitat la eveniment personal prin telefon pe toți participanții la UTF din București (nu mi-a venit să cred când mi-a zis la telefon că este Lucian Clinciu, am rămas mască!) iar la finalul proiecției ne-a chemat pe toți cei care am alergat și eram prezenți în sală să spunem câteva cuvinte despre experiența noastră. Mulțumim Lucian, m-ai făcut să mă simt și mai mândru că fac parte din această frumoasă comunitate a alergătorilor!

Mai jos aveți un paragraf despre Lucian apărut într-un articol din revista Alerg, articol scris când Lucian Clinciu a traversat în alergare Carpații Meridionali în 9 zile. Zice cam așa autorul articolului:

Ce știe el cel mai bine e că își dorește o viață bună, ca oricare dintre noi de fapt, însă pentru el o viața care desființează sacrificiul, efortul (fie el fizic) dus la extrem, care ignoră “tăvăleala” gratuită prin noroaie, zloată și viscol nu mai e o viață bună, ci doar o viață ușoară. Ceea ce este altceva.