Jocurile din fata blocului

Tags :
Category :Blogging

Probabil mai toți cei care au peste 20 de ani s-au gândit cel puțin o dată cât de norocoși au fost să aibă parte de copilărie “din aia adevărată”, cu jocuri în fața blocului, cu tras cu țeava cu cornete, urcat în pomi și făcut farse la vecini.  Probabil și voi, dacă sunteți născuți în ’89-90 cel târziu, v-ați întristat  când în zilele de vară vi s-a părut mult prea liniște afară și nu înțelegeați de ce nu se mai joacă copii bidonașul și 1-2-3 la perete stai. Acum au calculator, tablete și Counter Strike, vremurile s-au schimbat.

Același sentiment de melancolie cred că l-au avut și creatorii cărții “În fața blocului”. În fața blocului este o colecție de cartonașe care povestesc regulile a 58 de jocuri din perioada în care jocurile în fața blocului erau regula. Din ce am citit pe site, creatorii colecției își doresc ca cei mari să îi învețe pe cei mici aceste jocuri oarecum uitate. Eu le doresc mult succes, mie îmi este dor să aud cum pocnește bidonașul când este lovit cu putere de vreun puști năzdrăvan. Tot ce sper este ca pocnetul să nu fie de la contactul bidonașului cu mașina mea. Ăștia născuți înainte de ’89 știm că se mai întâmpla și asta 😀

Am observat pe site că există și o rubrică în care poți sugera un joc, în caz că acesta nu a fost cuprins în colecție.

Mi se pare foarte tare ca și idee de cadou pentru cineva mai melancolic după copilărie. Am să îl iau în considerare la următoarele zile de naștere.

Pe un ton un pic ironic, se cuvine să zic că acest articol nu a fost plătit de către cei de la În fața blocului și reprezintă doar părerea mea despre un produs care mi se pare interesant.