Petrecerea traditionala de Sf Mihai, sus pe munte

Tags :
Category :Blogging, Outdoor

La vreo săptămână după grozăvie, m-am găsit și eu să scriu pe blog. Ba că nu sosiseră pozele de la fotograful profesionist (mulțumiiiim Elena), ba că am fost plecat din oraș și nu am vrut să aud de laptop, ba că nu e timp, abia acum am găsit timpul și starea necesară să scriu despre o așa ieșire. Adevărul este că cine vine prima oară cu mine în tura asta o să își facă o părere greșită despre ce ture facem noi. Iar cine este obișnuit cu celelalte ture pe care le organizez și vine apoi în asta va fi un pic surprins. Oricum ai da-o, concluzia este că așa ceva nu ai mai văzut.

Este vorba de tura tradițională de Sf Mihai, tură cu dată fixă și anume în cel mai apropiat weekeend de 8 noiembrie, tură în care vin cu tot frigiderul la mine, mai adaugăm și din frigiderul altora, se ia apă de izvor (sau “calorifer” cum i se mai spune – pe munte e frig și trebuie să ne încălzim), se ia șampanie și alte bunătăți care te ard pe gât (anul acesta a fost rândul Stroh-ului) și apoi facem o tură în care din oră în oră ne oprim la mici chiolhane, astă până ajungem pe Vf. Baiu Mare la chiolhanul cel mare (de ce credeați că îi spune Vf Baiu MARE? Că aici are loc chiolhanul cel mare!), dăm cu șampania de sare dopul până la soare (de obicei recuperăm dopul ca să nu lăsăm mizerie pe munte) și apoi petrecem până vedem apusul și coborâm spre Bușteni la frontale, pe Zamora. Asta este petrecerea mea de Sf. Mihai de ceva timp încoace. Destul de faină aș zice eu. De fapt foarte faină, nu cred că mi-aș putea petrece ziua într-un mod mai mișto.

În fiecare an au venit și oameni care nu știau prea bine ce se întâmplă în tura asta – anul acesta au venit Raluca și Elena, care mă știu de la Evadează cu Noi,  unde ieșirile pe munte arată altfel, mult mai organizate și mai puțin “nebunești”, ca să zic așa. Sunt curios cu ce părere au plecat 😀 Poate lăsați un comentariu 😉

Mai jos poze de la Elena:

Sloganul ieșirii, “Salvați de calorifer”

 

 

 

 

Vedeta ieșirii. Și nu mă refer la mine, imaginați-vă.

Bucegii