Poze din Sicilia (unde era cald si bine)

Tags :
Category :Blogging

 

Va spuneam acum mai bine de o luna ca urmeaza sa plec in Sicilia. Ei bine, am revenit cu poze si cateva impresii. Sa o luam pe rand.

In primul rand nu cred ca ai ce cauta acolo vara. E groaznic de cald. Eu am fost la inceputul lui octombrie si in timpul pranzului nu stiam pe unde sa mai ma ascund de caldura. Dimineata si seara era bine, chiar foarte placut. Cand am aterizat in Bucuresti era ceata, frig si ploua. Mi-e dor de vremea din Sicilia.

Sicilienii sunt misto ca oameni, au suflet in ei. Danseaza bine si mananca bine. La bautura in schimb ii luam. N-au fost in stare sa bea tuica, de palinca nu mai zic. Multi din ei sunt genul cocalar pe care il vezi la noi in Piata Rahova, cu tricou fake Dolce Gabanna, ochelari de soare chiar si cand stau inauntru si parul dat cu gel. Vorbesc tare si arunca pe jos. Cu toate acestea mie mi-au placut, transmit energie. Mie mi-a placut lucrul acesta si in Iordania.

 

Daca credeti ca noi avem coruptie in Romania, mergeti acolo. Am vizitat un sit arheologic, un castel de pe timpul templierilor, ce era construit pe trei coline. Pe una din aceste coline, fix in incinta sitului arheologic, si-a facut unul ditamai vila. DITAMAI VILA. Nimeni nu l-a putut opri. Imaginati-va la noi, langa Castelul Peles sa isi ridice unul o vila, ca asa vrea el. Parca inclin sa cred ca ne depasesc la capitolul asta cu mafiotii.

 

In rest sicilienii conduc haotic, faptul ca au baut nu ii opreste sa se urce la volan, au inghetata geniala si nu ar renunta in ruptul capului la siesta. Viata curge frumos acolo.

 

Eu am fost langa Lentini cu ocazia unui proiect european unde oameni din 6 tari am vorbit despre situatia bunurilor comune (commons goods) in tara de unde venim. Am stat la o ferma de portocali, am mers la workshop de pizza si am invatat despre permacultura, adica stiinta de a cultiva plantele in asa fel incat sa se sustina unele pe altele.

Pozele nu imi apartin, sunt facute de un fotograf numit Tomek din Polonia. In poze o sa vedeti mai mult vegetale, ca na, am stat la ferma 😀 Penultima poza este atelierul unui maestru papusar din Catania.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”103205385710522471222″ ualb=”6077408876875027617″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”2″ size=”320″ num=”20″ align=”center” max=”100″]