Reusita sau esec?

Tags :
Category :Blogging, Outdoor

 

Ziua de astăzi mi-am început-o cu o știre tristă citită pe blogul lui Radu Diaconescu, în care acesta anunță că s-a întors în România după ce picioarele i-au degerat la urcarea pe Khan Tengri.

radu diaconescuNu îl cunosc personal, însă am schimbat câteva cuvinte cu el pe internet în toamna trecută, când am participat amândoi cu câte un proiect la concursul Rexona – Idei puse în mișcare. Am zis-o și atunci, o spun și acum, dacă nu concuram cu proiectul meu aș fi votat proiectul lui.  Merita să câștige, și țineți cont că zic asta prin prisma câștigătorului competiției de proiecte din toamnă. Dacă în locul meu ieșea proiectul lui, nu aș fi avut nici cea mai mică urmă de regret. Ce a făcut el este absolut incredibil, să pleci pe bicicletă, prin forțe proprii din România până la mama naibii în Asia, să escaladezi un munte de 7000 de metri și apoi să te întorci acasă tot pe bicicletă este o nebunie pe care nu mulți se încumetă să creadă măcar că o pot face. Au mai plecat alții cu mașina, duba, motocicleta în aventuri asemănătoare, însă ce face Radu este de departe cea mai mișto aventură de acest tip despre care am auzit. Ulterior am aflat că lumea este mai mică decât credeam, Radu fiind fost coleg de facultate cu fratele Oanei, prietena mea.

Astăzi aflu că aventura nu a ieșit așa cum a plănuit, mai mult decât atât există riscul să rămână fără degetele degerate. Nu am fost niciodată la nivelul lui, nu am făcut alpinism la nivelul lui, nu am alergat la un maraton niciodată atât de tare ca el, nici măcar nu am urcat mai sus de 2544m. Ba chiar nici pe ăia 2544 m nu i-am atins, am ajuns pe Viștea dar nu m-am deranjat să mai merg 15 minute până pe Moldoveanu (eram într-un concurs). În schimb am gustat și eu cum este să nu îți poți manifesta pasiunea din cauza accidentărilor, și este crunt, chiar și la nivel de “începător”. Din acest motiv sper din tot sufletul ca zonele afectate să fie cât mai mici, doctorii să își facă treaba cât mai bine și Radu să poată să practice din nou sporturile pe care le iubește.

Legat de întrebarea din titlu, “reușită sau eșec?”, răspunsul meu este că nu contează. Experiența este ceea ce rămâne și ce contează cu adevărat.