Socul cultural

Tags :
Category :Blogging

La trainingul dinainte de plecare am fost avertizati ca va urma sa avem un soc cultural, arabii fiind diferiti in multe privinte. Abia asteptam acest soc dar nu a fost asa de mare pe cat ma asteptam.

Cladirile ma duc cu gandul la filmele gen Beverly Hills. In cartierul unde am fost cazati sunt in cea mai mare parte blocuri mici, de 4-5 etaje. Un soc am avut cand am vazut cum arata un apartament – este urias! Cred ca un astfel de apartament la noi intra in categoria de lux, la ei asta e standardul.

image

Ceea ce este fascinant la acest oras, si banuiesc ca la toate orasele arabe, este faptul ca la anumite ore din moschei incepe sa se auda chemarea la rugaciune si orasul rasuna de cantece religioase. Este chiar impresionant.

In rest… Ca la arabi. Totul se negociaza, in trafic trebuie sa fii cu ochii in toate partile (nimeni nu semnalizeaza iar la treceri de pietoni nimeni nu acorda prioritate), barbatii claxoneaza dupa europencele frumoase. Imi place agitatia asta. In centru este ca in piata rahova, foarte multa mizerie, miroase urat si peste tot sunt tarabe cu chinezarii. Imi pare rau ca fiind Ramadanul foarte multe locuri sunt inchise pana la 9 seara.