Tot prin downtown

Tags :
Category :Blogging

Aseara a fost una din cele mai faine seri de cand sunt in Amman. Pe la 8 jumate am plecat catre downtown si cum eram 5 si trebuia sa ne rugam de taximetristi ca sa ne ia pe toti in masina, am hotarat sa oprim o dubita. Aici in Amman poti opri o dubita daca vrei sa ajungi undeva, negociezi tariful si este ca si cum ai merge cu un taxi mai mare. Imi place la nebunie sa merg cu minicamionetele astea, cu geamurile deschise, mana scoasa pe geam si vantul suierandu-mi pe la urechi. Daca au si muzica arabeasca e perfect. Stiu, daca as face asta in Bucuresti as arata ca ultimul cocalar insa aici ma incadrez foarte bine in peisaj.

Prima data ne-am oprit la taraba unui tip care umplea sticlute cu nisip, desenand diverse modele in nisipul din sticla. Rezultatul este impresionant, nu-ti vine sa crezi ca un om a reusit sa deseneze in nisipul dintr-o sticla. Partea si mai faina e ca toata actiunea se desfasoara sub ochii tai.

Pentru ca am “comandat” mai multe sticlute si am stat cam o ora acolo, patronul ne-a servit cu ceai si am apucat sa ne si imprietenim. Era un tip plin de bani, cu afaceri atat in Iordania cat si in alte tari arabe. A renuntat la religia islamica si ne spunea ca “dumnezeul lui este zambetul”. Era pasionat de vanatoare iar din pielea animalelor facea tablouri, pantofi sau haine. Pe multe din ele le vindea. Nu stiu cum a venit vorba de alcool dar ne-a povestit cum el bea 10 litri de bere pe zi, incepe dimineata si termina seara. De curand primise niste sticle de vodca de la un prieten si ne-a oferit si noua o sticla de Absolut de un litru. Nu mi-a venit sa cred! Aici unde un litru de vodca costa cam 150ron el ni l-a facut cadou! Si acum ghici ce suvenir am cumparat eu de la tipul asta (in afara de sticlutele cu nisip): o pipa pentru hasis! Nu cred ca puteam gasi un obiect care sa-mi aduca aminte mai bine de acest om decat aceasta pipa. M-a intrebat daca vreau si hasis dar evident ca am refuzat.

A doua oprire a fost la un tip de unde un coleg si-a cumparat un fel de toba traditionala. Am glumit aici cu vanzatorul pe seama unei rochii pe care o vindea, l-am intrebat daca a vazut pe cineva imbracat intr-o astfel de rochie. Era o rochie galbena transparenta, pe care atarnau niste banuti din aur, exact ca in filmele indiene. Se pare ca tipului i-a placut de mine caci mi-a oferit tutun de narghilea gratis.