Veselie cat vezi cu ochii

Tags :
Category :Blogging

Nu de putine ori am fost impresionat cat de energici sunt arabii, si asta fara sa bea pic de alcool. La noi cand ajungi intr-un local de obicei iei o gura de bere ca sa-ti dai drumul la limba (cel putin eu asa fac). Arabii sunt foarte vorbareti si exuberanti fara acest “dezinhibant”. E drept, fumeaza multa narghilea care te cam ameteste dar cu siguranta efectul nu este la fel de mare.

Acum cateva zile am fost la un festival cu ocazia Ramadanului. Acolo toata lumea batea din palme, canta, dansa. Raed, una din gazdele noastre, ne-a aratat tot felul de “dansuri” arabesti, cum ar fi dansul portofelului furat (te pipai de la piept pana la fund ca si cum ti-ai cauta portofelul). Drumul pana la festival l-am facut cu un tip ce avea o mini dubita. Pe tip l-am gasit pur si simplu pe strada, asteptam taxiuri si a oprit el. Ne-am inghesuit 10 oameni in acea dubita. Eu cu inca doi prieteni am stat in portbagaj. Tipul a bagat muzica arabeasca la volum maxim, moment in care evident ca toti am inceput sa dansam in masina. Soferul radea cu gura pana la urechi! La un moment dat l-a oprit politia, probabil ca nici la ei nu ai voie sa cari oameni cum ai cara cartofi, dar nu a fost prea deranjat domnul sofer. Dupa o discutie cu politistul de vreo 10 minute, discutie in care i-am vazut pe amandoi razand, am plecat in acelasi stil, unii peste altii ingramaditi si cu muzica data la maxim.


In autocar pe drum catre Petra, Gigel, o alta gazda de-a noastra (nu il cheama asa dar nu putem sa tinem minte numele in araba asa ca l-am botezat; e chiar mandru de numele sau romanesc) ne-a cantat la un fel de toba si noi am inceput sa dansam pe culoarul autocarului. Partea faina e ca soferul se uita mai mult in oglinda la cum dansam noi decat la drum. La un moment dat a luat mainile de pe volan si a inceput sa bata din palme, moment in care autocarul a facut un viraj neplanificat.

La Petra am intalnit un vanzator care dansa singur cu o sabie in mana. Cand am trecut pe langa el m-a chemat sa vin sa dansez cu el. Evident ca nu vroiam sa pierd o asa experienta si m-am dus. Cand am ajuns langa el a scos sabia din teaca (recunosc, am avut un moment de teama!), mi-a dat mie teaca, el a pastrat sabia si am inceput sa dansam amandoi pe ritmuri orientale.

┬áStiu, nu e chiar cea mai reusita poza… Nu am stiut cum sa-l pozez mai bine.

In Amman noaptea se formeaza ambuteiaje. Nu stiu daca este asa doar in aceasta perioada pentru ca este Ramadanul si arabii nu mananca ziua sau tot timpul anului este la fel. Noaptea strazile si terasele sunt pline. Am intampinat ceva probleme in a ma adapta la acest stil de viata nocturn. Raed ne spunea ca el se culca la 3 si se trezeste la 7. Nu inteleg de unde au oamenii astia atata energie, incep sa banuiesc ca functioneaza pe baza de panouri solare.

  • Mirela

    tare: “Nu inteleg de unde au oamenii astia atata energie, incep sa banuiesc ca functioneaza pe baza de panouri solare.”:))