O zi pe santier

Category :Marketing

Aș putea face o glumă, “vedeți dacă nu am învățat, am ajuns să lucrez pe șantier!”. Dar nu, asta ar fi o glumă proastă din cel puțin o sută de motive, printre care faptul că pe șantier nu lucrează nicidecum cei care nu stau bine la capitolul IQ, ba din contră, ai nevoie de multă logică pentru a face o casă cum trebuie.

Aș vrea să vă povestesc despre o inițiativă de CSR foarte tare, cu impact real asupra comunității, respectiv asupra copiilor abandonați de părinți ce locuiesc în SOS Satele Copiilor București. “Totul începe acasă” este un proiect de responsabilitate socială demarat de GDF SUEZ Energy Romania prin platforma de responsabilitate socialaEnergie pentru fapte bune în parteneriat cu Habitat for Humanity Romania șiSOS Satele Copiilor. GDF Suez finanțează cu 300.000€ lucrările de reabilitare a caselor din SOS Satele Copiilor București, angajații GDF muncesc voluntar pe șantier, Habitat for Humanity contribuie cu echipele de voluntari internaționali și know-how-ul lor de a construi case. Ce iese este o treabă foarte bine făcută, am văzut câteva case terminate cum arată pe interior și chiar mă bucur că acei copii vor avea parte de o locuință decentă, eficientă energetic și mobilată cum se cuvine.

Lucrul într-o agenție de comunicare are multe părti faine, inclusiv faptul că ai ocazia de a participa la fel de fel de campanii frumoase. Astfel, fiind responsabil cu coordonarea campaniei pe bloguri, săptămâna trecută împreună cu trei bloggeri (Ariel,Corina șiKristofer) am fost în SOS Satele Copiilor pentru a ajuta la reabilitarea caselor în cadrul proiectului mai sus amintit. Sub îndrumarea muncitorilor cu experiență și a șefului de șantier, am muncit la izolația exterioară a caselor. Am uns plăcile de polistiren cu mortar, le-am fixat pe perete, am luat măsurători, am decupat plăcile unde era cazul.

gdf3

La finalul zilei am rămas cu satisfacția de a fi ajutat cu adevărat cei peste 80 de copii care trăiesc în SOS Satele Copiilor dar și cu amintiri mai palpabile, cum ar fi această cască de muncitor cu numele meu dar și scrisoarea de mulțumire de mai jos, scrisă de mână de un reprezentant Habitat for Humanity.

gdf1

gdf2Scrisoarea de mai sus trebuie să recunosc că m-a emoționat. Cel mai probabil o să mai revin în SOS Satele Copiilor pentru a ajuta în continuare la reabilitarea caselor. Munca fizică, grea, dar cu o finalitate frumoasă îmi place la nebunie. Faptul că atunci când muncești la construcția caselor vezi copiii care vor sta acolo cum vin și se împrietenesc cu tine merită toată transpirația și efortul.