Câteva cuvinte despre Red Bull Wings For Life

Tags :
Category :Outdoor

Duminică (dupa ce sambata am dat o tura scurta in Fagaras pe Valea lui Stan) am alergat la Red Bull Wings for Life, un concurs de alergare destul de inedit. În primul rând are loc în toată lumea în același timp, startul se dă peste tot la aceeași oră. Unii au pornit noaptea, alții dimineața, noi în București la ora 13:00. Apoi, nu este un concurs cu distanță fixă. Fiecare aleargă cât poate pentru că la 30 de minute de la start pleacă pe urmele tale un catcher car care merge cu o viteză prestabilită și în momentul în care te-a depășit ai ieșit din cursă. Ultimul care rămâne în cursă în toată lumea, câștigă. Eu am reușit să fac un pic peste 23km, cu un ritm mediu de 5,14 min/km.

Pe scurt, un concurs excelent organizat, chiar dacă în articolul trecut am cârcotit referitor la buff-ul prost și la revista Men’s Health din pachetul de start. Aceste amănunte minore chiar pălesc în fața profesionalismului cu care a fost organizat concursul. A fost enorm de multă lume implicată în organizare, mulți voluntari, drumul vechi spre mare a fost blocat complet, la fiecare intersecție cu câte un drumeag se afla un oficial, cei de la Alistar Security se plimbau tot timpul pe tot traseul pe motociclete, voluntarii supravegheau traseul pe biciclete. Au fost și multe echipaje de filmare, inclusiv un elicopter. În plus, după ce erai depășit de mașina oficială un autocar te lua și te aducea înapoi la linia de start. Pentru organizare nota 10 cu felicitări.

Ce mi-a mai plăcut a fost faptul că am trecut prin două sate, Brănești și Belciugatele (cred) și aici ieșiseră copiii pe la porți, îți întindeau mâna să bată palma cu tine când treceai pe lângă ei, strigau, te aplaudau, pur și simplu te umpleau de energie. Înainte să intru în sat am făcut un kilometru în 5’16”, kilometrul prin sat l-am făcut în 4’40”. Efectul galeriei 😀

O altă chestie de apreciat a fost așezarea în blocurile de start, în funcție de timpii tăi la alte competiții primeai o culoare în funcție de care erai așezat la start mai în spate sau mai în față. Eu am primit culoarea verde și am fost în blocul doi de start, lucru care l-a început m-a cam speriat, căci în blocul unu erau elitele. Dar apoi am văzut că eram exact unde trebuie, nici nu am depășit prea mulți, nici nu am fost depășit de prea mulți, eram exact în zona în care se alerga în ritmul meu. Foarte fain acest aspect, mai ales că eu tot timpul am probleme cu poziționarea la start, ba mă pun prea în față și încep tare, ba prea în spate și rămân blocat în pluton.

Mi-ar fi plăcut ca pe traseu să mai pună din când în când niște boxe, niște muzică, pentru a te mai energiza. La Semimaraton Brașov după ce terminai porțiunea de urcare, pe la kilometrul 8 dădeai de niște tipi care cântau la tobe niște ritmuri africane… geniali, ca și cum te pregăteau de luptă.

Una peste alta, un concurs cu o idee foarte mișto, mie chiar mi-a dat ceva fiori faptul că știam că în toată lumea se alerga în același timp. Nu în ultimul rând, toate fondurile se duc către un institut care face cercetări pentru a găsi un remediu pentru vindecarea celor imobilizați în scaun cu rotile. De obicei nu sunt genul care să alerge pentru diferite cauze, însă dacă organizatorii fac și lucrul acesta pe lângă cursa excelentă oferită, tot respectul.

Am uitat să vă zic cât a alergat câștigătorul: 78km. Ăsta nu e om.

  • 78 de km este greu sa ii parcugi si cu bicicleta, dar sa-i alergi … Mult succes !

  • Tibi Neagu

    Da… ca să nu mai vorbim că respectivul i-a făcut în vreo 5 ore. Incredibil!