Evadare de toamna: MTB la Azuga

Category :Outdoor

Probabil ultima evadare de Mountain Bike de anul acesta, de data aceasta chiar pe munte, la Azuga. Zic chiar pe munte căci în ultimele evadări cu bicicleta am mers în pădurile de lângă București. Acum am zis să terminăm sezonul într-un mod mai spectaculos și să ne bucurăm de culorile de toamnă și de coborârea în viteză pe munte.

Având experiența ultimelor dăți, am zis că se impune să luăm pe cineva cu noi care se pricepe la bicle. L-am luat pe Alex, împătimit al bicicletelor, cunoscător de trasee și pe deasupra și repărăcios-șef. Și bine am făcut că l-am luat, căci a avut de lucru! De la reglaje fine până la probleme cu lanțurile, Alex ne-a scos pe toți din belea.

Tura aceasta a fost o premieră și pentru mine și pentru noua mea bicicletă Kona Fire Mountain – prima coborâre pe munte. Superbă! Extraordinară! M-aș întoarce oricând pentru încă o coborâre.

Traseul a fost ușor, accesibil oricui cu un minim de condiție fizică, ca să îl citez pe Alex – cam cel mai ușor traseu de munte posibil. Este exact ceea ce am urmărit să organizăm, un traseu ușor, accesibil persoanelor care nu se dau în mod regulat cu bicla și vor să iasă din cotidian, să se relaxeze și să socializeze. Cred că am reușit, și pentru asta trebuie să le mulțumim partenerilor de la Aventuria, care ne-au închiriat biciclete pentru cei ce nu dețineau una, lui Alex pentru ghidaj și asistența tehnică și nu în ultimul rând lui Gabi, pentru transportul bicicletelor cu dubița.

Mai jos aveți povestea turei în imagini. Pozele sunt făcute de colega noastră de la Evadează cu Noi, Raluca 🙂

Operațiunea încăcarea bicicletelor

Alex, ghidul nostru, care ne-a dus și ne-a întors și nu ne-a lăsat pe jos. La propriu nu ne-a lăsat pe jos.

Aici aveti dovada:

Catre final drumul a devenit mai abrupt, prilej numai bun de mers mai incet si admirat peisajul

Dupa ce am vorbit tot drumul de ciorba si berea pe care o sa le devoram la Cabana Susai, ajungem acolo si vedem ca e rezervata toata pentru un eveniment. Ca sa fie totul si mai sadic, in fata cabanei era berbecutul asta la rotisor.

Am făcut o poză de grup, puțină plajă și i-am dat viteză la vale, că foamea bătea la ușă.

Nu știu ce era mai murdar de noroi, noi sau biclele. Ne-am îmbarcat cu toții și am pornit către mâncărică.

Cam asta fost. Acestea fiind zise, vă așteptăm la următoarea evadare Evadează cu Noi. După tura aceasta am primit cea mai frumoasă răsplată de la un evadat (de la Iulia), mi-a zis că se vede că ceea ce facem facem cu multă plăcere și pasiune. Până la urmă asta este cea mai frumoasă răsplată, să vezi că lumea se bucură de munca ta. Dincolo de emoțiile și problemele legate de bugete, număr de participanți, negocieri de prețuri și condiții, rămâne faptul că pentru o zi lumea s-a simțit bine și evenimentul pe care l-ai făcut a avut un sens. Ne vedem la următoarul!