SOC! Materie de facultate interesanta

Category :Psihologie

Sesiunea asta am zis ca o iau ușor, nu are sens să mă stresez. Merg pe schema pe care am auzit-o destul de des pe la alții, învăț cu o zi înainte de examen (+ noaptea dinainte cât te țin bateriile). Am observat din celelalte sesiuni că oricum uit tot după examen, deci decât să pierd 2-3 zile pentru un lucru pe care oricum îl uit mai bine pierd o singură zi. Apoi eu oricum nu am ambiții să iau notă maximă, la buget nu pot să intru (nu am dreptul, am făcut 3 ani la Automatică la buget) iar să am note mari doar ca să îmi satisfac orgoliul de student silitor… nu e cazul.

La primul examen mi-a mers. E drept, a fost și foarte ușor, examen gen facultățile particulare, îți dă profesorul 100 de subiecte grilă pe care le știi dinainte (da… no comment). Eu oricum am memorie bună iar în cazul de față nici subiectele nu erau cine știe ce filosofie. La al doilea examen m-am cam înecat, materie destul de multă pentru a o înghiți într-o zi (hai o zi jumătate, cam atât mi-am alocat). Dar nu vreau să mă plâng de asta, nu văd de ce aș avea dreptul să mă plâng că nu am reușit să învăț o materie de un semestru într-o zi. Adică într-o facultate respectabilă cred eu că așa ar trebui să se întâmple lucrurile. Ce vreau să vă zic este că învățând pentru examen mi s-a făcut ciudă că nu m-am apucat din timp pentru că subiectele erau foarte mișto. Materia este psihologia personalității și înveți despre diferite modele de abordare a personalității (fenomenologic, comportamental, modelul trăsăturilor). Mi-a plăcut foarte mult.

Poate vă întrebați cum de m-am prins abia în sesiune că îmi place materia. Poate vă gândiți că ce lepră de student sunt, nu am fost la niciun curs. Ei bine, nu e adevărat, am fost la mai multe cursuri, însă mi s-a părut atât de plictisitor ce vorbea profesorul încât niciodată nu mi-am putut ține atenția concentrată mai mult de 5 minute (oi avea ADHD te pomenești). E drept, am fost la curs forțat de împrejurări, profesorul face prezența și ține cont de această prezentă ca să intri în examen. Probabil este un mod de a se asigura că nu vorbește singur. I-aș sugera ca pentru a obține o sală plină la curs să încerce să țină un curs valoros, nu obligatoriu.

Ca o concluzie, în caz că am vreun cititor viitor student la psihologie, țineți minte să învățați la psihologia personalității. Știu că nu o să vă vină să faceți acest lucru după ce vedeți profesorul și interacționați cu el (eventual îi auziți și glumele). Dar credeți-mă, este o materie ce abordează subiecte superbe (asta în cazul în care vă și place măcar un pic psihologia). Bănuiala mea este că dacă materia asta ar avea un profesor mai ok ar deveni cea mai faină materie din facultate.

  • cu zeno?

    • Da, cu el. Ai făcut și tu cu el?

      • da, doar ca eu nu am prea dat pe la cursurile lui. ne-a tras-o insa uraat la licenta. macar suportul lui de curs a fost amuzant (asta dupa ce am facut trecut cu vederea greselile de scriere).
        e dragut sa mai vad oameni revoltati cand vine vorba de “cea mai buna facultate de psihologie din romania” (aka fpse).